VESTI

U okviru aktivnosti na ā€žOrganicā€œ projektu poseta sajmu "Foodrex" u Beogradu

10. februar 2012, Beograd
U okviru aktivnosti na ā€žOrganicā€œ projektu poseta sajmu U okviru aktivnosti na ā€žOrganicā€œ projektu poseta sajmu U okviru aktivnosti na ā€žOrganicā€œ projektu poseta sajmu U okviru aktivnosti na ā€žOrganicā€œ projektu poseta sajmu
1/4

U okviru realizacije aktivnosti na projektu "Podrška proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji" (Organic Food Production Support), Centar za razvoj JablaniĆØkog i PĆØinjskog okruga organizovao je i sproveo jednodnevno studijsko putovanje - posetu sajmu hrane i piƦa -"Foodrex" u Beogradu.

UĆØesnici studijskog putovanja bili su preraĆ°ivaĆØi i proizvoĆ°aĆØi koji su zainteresovani za proizvodnju i preradu organske hrane i koji su aktivni uĆØesnici i korisnici projekta, njih dvanaest izmeĆ°u ostalih: predstavnici firmi „Strela“ KlajiƦ,“Ana“ Bosilegrad, „Interfood S 80“ Lebane, „Šumsko blago“ Bresnica,Vranjska Banja, predstavnici pĆØelara iz Lebana, proizvoĆ°aĆØi i preraĆ°ivaĆØi voƦa, kao i sakupljaĆØi lekovitog bilja iz Surdulice.

Projektni tim "Organic" projekta ovu posetu namenio je svojim korisnicima, prvenstveno preraĆ°ivaĆØima hrane, kojima je pružena moguƦnost da se upoznaju sa aktuelnim dešavanjima u sektoru hrane i piƦa ali i da ostvare poslovne kontakte sa potencijalnim partnerima i kupcima njihovih proizvoda.

Posetioci sajma su razgledali štandove, upoznali se sa  izlagaĆØima, raspitivali se o moguƦnostima saradnje i uspostavili kontakte.

"Bilo je dosta lepih i zanimljivih štandova. Posebno su mi se dopala originalna pakovanja blitve i spanaƦa. Naša interesovanja su ipak bila okrenuta proizvodima od voƦa, ĆØijom se preradom bavimo i mogu reƦi da je bilo dosta toga zanimljivog. Centru sve ĆØestitke za organizaciju", utisci su jedne od uĆØesnica ovog studijskog putovanja, predstavnice kompanije "Interfood S 80" Vesne DimitrijeviƦ.

Projekat „Podrška  proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji (OFPS)" finansira Austrijska agencija za razvoj – ADA a sprovodi Centar za razvoj JablaniĆØkog i PĆØinjskog okruga.