VESTI

Održan seminar „Javne nabavke u svetlu novog Zakona o javnim nabavkama“

27. april 2009, Prokuplje
Održan seminar „Javne nabavke u svetlu novog Zakona o javnim nabavkama“Održan seminar „Javne nabavke u svetlu novog Zakona o javnim nabavkama“Održan seminar „Javne nabavke u svetlu novog Zakona o javnim nabavkama“Održan seminar „Javne nabavke u svetlu novog Zakona o javnim nabavkama“
1/4
U sportskom centru dr Zoran Đinđić održan je seminar ’’Javne nabavke u svetlu novog Zakona o javnim nabavkama’’. Inicijativu za održavanje seminara dala je opština Prokuplje a Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, je nakon organizacije istog seminara za predstavnike javnih preduzeća i lokalnih samouprava sa teritorije Jablaničkog i Pčinjskog okruga, isti seminar organizovao i u Prokuplju.

Cilj seminara je bio kako najefikasnije i najeekonomičnije sprovoditi javne nabavke, u situaciji ekonomske krize i nedostatka srestava u budžetima opština i gradova.
Seminaru je prisustvovalo 40 predstavnika iz Prokuplja, Kupšumlije, Blaca, Žitorađe i Doljevca.

Seminar je imao dve celine. Prva u kojoj su predavači prezentovali novine u zakonu kao i najbitnije stvari o kojima lica koja sprovode javne nabavke moraju da vode računa i drugi deo u kojem su predavači odgovarali na pitanja koja su prisutni postavljali postavljali.
Predavači na seminaru su bili:
1. Danijela Bokan – Načelnica odeljenja za razvoj i unapređenje sistema javnih nabaki
2. Svetlana Ražić – Rukovodilac grupe za praćenje postupaka javnih nabavki
3. Aleksandra Vulić – Savetnik u Upravi za javne nabavke i
4. Branislav Cvetković – savetnik u Upravi za javne nabavke

U ime domaćina seminar je otvorio g-din Srđan Jordačević načelnik Topličkog Upravnog okruga.