VESTI

Prezentacija Centra na Savetu za privredni razvoj juga Srbije

11. mart 2007, Leskovac
Prezentacija Centra na Savetu za privredni razvoj juga SrbijePrezentacija Centra na Savetu za privredni razvoj juga Srbije
1/2
U Regionalnoj privrednoj komori u Leskovcu održana je proširena sednica Saveta za privredni razvoj Juga Srbije na kojoj su razmatrani problemi lokalnih samouprava Jablaničkog i Pčinjskog okruga o stavranju uslova za privlačenje domaćih i stranih investitora. Prisutnim predstavnicima lokalnih samouprava i privatnog sektora o ulozi Centara za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u ekonomskom razvoju prezentaciju je održala direktorka Centra Ljudmila Stefanović.Ona je predstavila aktivnosti Centra za ovu godinu koji će između ostalog podrazumevati Regionalni društveno ekonomski razvojni plan za Jug Srbije. Ova aktivnost Centra sadržaće Izradu analize regionalnih potencijala u skladu sa ekonomskim inicijativama u oba okruga,obezbeđivanje uslova za potencijalne investitore i promovisanje potencijala ova dva okruga. Jedan od sedam prioritetnih projekata Centra za razvoj biće i Studija o barijerama za investicije u oba okruga, istakla je u svojoj prezentaciji Ljudmila Stefanović.Cilj ovog projekta je da definiše prepreke za investiranje, stvori poboljšane uslove za postojeća preduzeća i uspostavi partnerski odnos javnog i privatnog sektora, dodala je ona.

Na ovom skupu svojim prezetacijama predstavili su se osnivači i članovi Skupštine Centra, Vesna Đorđević ispred Regionalne privredne komore koja je govorila o uslovima za privlačenje domaćih i stranih investicija u cilju bržeg privrednog razvoja i Goran Stojilković, generalni direktor kompanije Zdravlje Actavis koji je govorio o iskustvima stranih investitora koji su kapital uložili na jugu Srbije.

Sastanku su prisustvovali savetnik u ministarstvu finansija Republike Srbije Milenko Nikić i predsednik opštine Pećinci Nikola Pavković.