VESTI

PROJEKAT ZELENI PUT - PARTNERSTVO ZA OZELENJAVANJE POSLOVANJA

04. april 2024, Leskovac
PROJEKAT ZELENI PUT - PARTNERSTVO ZA OZELENJAVANJE POSLOVANJAPROJEKAT ZELENI PUT - PARTNERSTVO ZA OZELENJAVANJE POSLOVANJAPROJEKAT ZELENI PUT - PARTNERSTVO ZA OZELENJAVANJE POSLOVANJAPROJEKAT ZELENI PUT - PARTNERSTVO ZA OZELENJAVANJE POSLOVANJAPROJEKAT ZELENI PUT - PARTNERSTVO ZA OZELENJAVANJE POSLOVANJA
1/5

У оквиру ЕРАЗМУС + програма, акције КА210 -АДУ, Мала партнерства у образовању одраслих, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и Занатска комора Скопље реализују пројекат Зелени талас – Партнерство за озелењавање пословања.

Циљ пројекта је да пружи подршку развоју зелених вештина малим и средњим предузећима и предузетницима.  У оквиру пројекта ће се унапредити знање и вештине пружаоца услуга малим и средњим предузећима и предузетницима, припремиће се и тестирати методологија програма за озелењавање пословања намењена малим и средњим предузећима и подстаћи зелена транзиција малих и средњих предузећа, предузетника  и социјално-економских партнера кроз размену најбољих пракси и искустава у озелењавању пословања. Очекује се да ће пројекат резултирати  унапређеним компетенцијама  пружаоца услуга малим и средњим предузећима и предузетницима у области озелењавања пословања, повећаним практичним  зеленим вештинама власника/менаџера и запослених у малим и средњим предузећима и да ће најбоље зелене праксе у озелењавању предузећа бити промовисане и дистрибуиране свим заинтересованим странама у Србији и Северној Македонији. 

Пројекат је започео са реализацијом 01.04. 2024 године, и пројектни партнери су 02.04.2024 године организовали прву консултативну радну сесију у Лесковцу у просторијама Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа. На састанку су поред осталог именовани чланови пројектног тима дефинисали и  радни план за прво тромесечје реализације пројекта. Трајање пројекта је 18 месеци а вредност пројекта је 60.000 ЕУР.