KONKURSI

JAVNI POZIV ZA UƈEÅ Ć†E NA GROWTH BOOTCAMP-U ZA MLADE PREKOGRANIƈNOG REGIONA SEVERNE MAKEDONIJE I SRBIJE U OKVIRU PROJEKTA Å ANSA ZA TEBE

29. februar 2024,

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА GROWTH BOOTCAMP – у

ЗА МЛАДЕ  ПРЕКОГРАНИЧНОГ РЕГИОНА СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ И СРБИЈЕ

У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ШАНСА ЗА ТЕБЕ

 

 

Основне информације: Пројект ШАНСА ЗА ТЕБЕ (No 48-00-00164-2021-28-3) у оквиру ИПА II Програма прекограничне сарадње Србије и Северне Македоније 2016-2020 (у даљем тексту: Пројект) је заједничка иницијатива Центра за управљање знањем Скопље Северна Македонија, Центра за развој планског региона Скопља Северна Македонија, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа Лесковац, Србија и Општина Власотинце, Србија (у даљем тексту: Пројектни партнери). Овај пројекат је су-финансиран од стране Европске уније. Пројект настоји да побољша механизме за подршку запошљивости и мобилности радне снаге у прекограничном подручју Србије и Северне Македоније. Пројекат се фокусира на увођење нових приступа и сарадње између јавног и приватног сектора у циљу подршке запошљивости и мобилности радне снаге у прекограничном подручју и повећању капацитета и компетенција јавног и приватног сектора за спровођење програма запошљавања. У том смислу пројекти партнери расписују Јавни позива за учешће на Growth Bootcamp-у за младе прекограничног региона Северна Македонија и Србија. Јавни позив се  расписује се са обе стране границе. Српски партнери расписују Јавни позив за кориснике из Јабланичког и Пчињског округа а Македонски партнери за кориснике из Североисточног региона и дела Скопског региона који је покривен Програмом прекограничне сарадње Србије и Северне Македоније.

 

Growth Bootcamp-у за младе из Јабланичког и Пчињског округа се одржава у периоду од 04 до 07 марта 2024..г. у Хотелу Бавка у Лесковцу. Учешће на Growth Bootcamp-у за младе је бесплатно за 30 селектованих учесника. Буџет пројекта покрива  трошкове превоза, смештаја и исхране

 

Шта је циљ Growth Bootcamp-а за младе? Основни циљ кампа је да помогне младим људима из прекограничног региона да развију своје радне и предузетничке вештине и да препознају могућности за професионални и каријерни РАСТ.

 

Шта ћеш научити? Кроз добре савете и смернице за 4 дана научићете како да развијете своје личне и професионалне вештине, своју каријеру, како да се издвојите у маси, како да дођете до жељеног посла и још много тога. Такође ћете склопити трајна пријатељства са другим талентованим младим људима попут вас.

 

Ко може да се пријави?: Јавни позив је отворен за младе и незапослене особе, старости од 16 до 29 година из једне од општина Јабланичког и Пчињског округа.

 

Критеријуми за пријаву/селекцију корисника: Заинтересованост корисника за учешће на пројекту је основни критеријум  за пријаву корисника.  

 

Рок и начин пријаве: Пријава траје до 29.02.2024.г. Пријавни формулар можете преузети у општини Власотинце на писарници, или се пријавити путем следећег линка https://forms.gle/G11cRcN3HnoByhov6

 

 

Додатне информације: Контакт особе за кандидате/кориснике из Јабланичког и Пчињског округа за све информације су 1) Маринко Ђорђевић, Координатор за општинску сарадњу у прекограничном, адреса Општина Власотинце Трг ослобођења 12, 16210 Власотинце е-маил marinko.djordjevic@vlasotince.rs  и 2) Добрила Судимац Мратинковић, Регионални координатор пројекта, адреса Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, Пана Ђукића 42, 16000 Лесковац е-маил dobrila.sudimac.mratinkovic@centarzarazvoj.org

 

Политика заштите приватности: Сврха прикупљања и обраде личних података је регистровање заинтересованих корисника пројекта. Лични подаци се обрађују у складу са Општом уредбом о заштити података (ЕУ) 2016/679 и релевантним македонским / српским законима о заштити података. Обавештење о заштити личних података је прилог овог Јавног позива.