inDocCentar

Regionalne strategije i izveštaji

Ovaj deo portala sadrži uputstva i preporuke koje su neophodne opštinama u regionu, kako bi uspešno strateški osmislile i usmeravale razvoj regiona i samih opština koje ga čine. Priloženi dokumenti sadrže podatke o ekonomskom istorijatu i razvoju regiona, stručnost i potencijale ljudi koji u njemu žive, podatke o zemljištu, infrastrukturi i ekologiji.

Regionalni socio-ekonomski plan razvoja Južne Srbije (RSEDP) u ovom trenutku predstavlja glavni strateški dokument za region i obezbeđuje listu prioriteta i principa koji vode planskom razvoju regiona. Centar radi na reviziji Strategijea RSEDP, što će omogućiti uvid u rezultate realizovanih aktivnosti, kao i moguće oblasti poboljšanja Strategije u narednom vremenskom okviru.

Nove regionalne strategije i izveštaji, kada budu kreirane i dostupne, naći će se u okviru ove sekcije inDokCentra. Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga ne garantuje za relevantnost podataka i sadržaje na portalu, koji su prikupljeni i sistematizovani od strane drugih institucija.