VESTI

DOBITNICI GRANTOVA U POSETI KABINETU MINISTA ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJ

07. novembar 2023, Palata Srbija, Beograd
DOBITNICI GRANTOVA U POSETI KABINETU MINISTA ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJDOBITNICI GRANTOVA U POSETI KABINETU MINISTA ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJDOBITNICI GRANTOVA U POSETI KABINETU MINISTA ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJ
1/3

84.dobitnika grantova u iznosu do 250.000 dinara posetilo je u Palati Srbija u Beogradu Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj gde ih je primio ministra bez portfelja Edin Đerlek. Ovo ministarstvo sufinansiralo je projekat „Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“ u okviru koga su grantovi dodeljeni.

„Ova 84 granta predstavljaju konkretan korak ka ostvarivanju našeg cilja, a to je unapređivanje regionalnog rasta i razvoja. Lepo je videti danas ove mlade ljude iz Trgovišta, Vranja, Medveđe, Leskovca, Vlasotinca, Surdulice, Vladičinog Hana i Bojnika, koji su primer znanja, inovativnosti i preduzimljivosti, a posebno me raduje što mogu da primetim sve više žena u preduzetništvu“ – istakao je Đerlek.

Projektom je predviđena finansijska pomoć kroz dodelu grantova, dodeljeno je po deset grantova u svakom gradu odnosno opštini partneru na projektu u vrednosti do 250.000 dinara i nefinansijska pomoć kroz edukacije na temu unapređenja poslovanja. Obuke su pomogle preduzetnicima da napišu biznis plan kojim su konkurisali za dobijanje sredstava kao i da vide širu i jasniju sliku kada je reč o mogućnostima unapređenja poslovanja i steknu neophodna znanja, kako i na koji način da svoje  ideje pretvore u prednost na tržištu i tako postanu prepoznatljivije i konkurentnije.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Dragana Belenzada izjavila je da ovaj projekat ima za cilj jačanje preduzetničkog duha, konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

„Mi smo putem ovog projekta uspeli da edukujemo predstavnike malih i srednjih preduzeća da svoje poslovanje unaprede i da znanje koje su stekli tokom implementacije ovog projekta prenesu i drugim javnim ustanovama koje su dostupne u našem regionu“ - navela je Belezanda.

Projekt “Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“  realizuje se u okviru Programa regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini koji sufinansiraju Kabinet Ministra za ravnomerni regionalni razvoj i projektni partneri, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Leskovac u saradnji sa 8 jedinica lokalnih samouprava iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, gradovima Leskovac i Vranje i opštinama Vlasotince, Bojnik, Medveđa, Surdulica, Vladičin Han i Trgovište.

Projekat je vrednosti 23.946.667,00  dinara.