VESTI

U toku realizacija projekta “Analiza lanca vrednosti u poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju poljoprivrednih klastera”

14. jul 2010, Leskovac
U toku realizacija projekta “Analiza lanca vrednosti u poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju poljoprivrednih klastera”U toku realizacija projekta “Analiza lanca vrednosti u poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju poljoprivrednih klastera”U toku realizacija projekta “Analiza lanca vrednosti u poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju poljoprivrednih klastera”U toku realizacija projekta “Analiza lanca vrednosti u poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju poljoprivrednih klastera”
1/4
Sa predstavnicima konsultantske kuće „EPI CENTAR“ Internacional, iz Makedonije u prostorijama Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga održan je četvrti sastanak u cilju pune podrške projektnom timu i relevantnim regionalnim i međunarodnim parnerima.

Cilj sastanka bio je koordinacija terenske analize koja se sprovodi kao deo podprojekta „Analiza lanca vrednosti u poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju poljoprivrednih klastera“ koji se realizacije u okviru projekta “Podrška održivom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga” koji finansira Austrijska razvojna koorporacija ADA.

Za potrebe podprojekta Centar za razvoj spovodi anketu registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kako bi se kreirala baza podataka i pripremile projektne aktivnosti usmerene na rešavanje nagomilanih problema poljoprivrednika u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu. Predstavnici Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, sa partnerima iz Makedonije, obišli su nekoliko vodećih poljoprivrednih gazdinstava iz Donjeg Krajinca i Navalina koji su jedan primera dobre prakse u Jablaničkom okrugu.

Na kraju sprovođenja ove ankete biće urađena studija koja treba da analizira sve „karike“ vrednosnog lanca voća i povrća u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu. Ova studija će pomoći u procesu razvoja aktivnosti koji bi Centar mogao da u budućnosti implementira u partnerstvu sa domaćim i stranim donatorima.