VESTI

41 FIRMA SE PRIJAVILA NA JAVNI POZIV PROJEKTA “GREEN WAVE”

28. oktobar 2022,
41 FIRMA SE PRIJAVILA NA JAVNI POZIV PROJEKTA “GREEN WAVE”
1/1

Obukama prijavljenih firmi na javni poziv za učešće u projeku, nastavlja se realizacija projekta „Green Wave - Zeleni talas - ozelenjavanje malog biznisa“.

Projektom je predviđeno da najmanje  40 predstavnika firmi koje su se prijave na javni poziv  prođe tri jednodnevne obuke na temu: Ozelenjavanje MSP i priprema zelenog biznis plana,   Marketing i internacionalizacija MSP i Finansijski instrumenti za MSP. Obuke imaju za cilj da pomognu učesnicima da bolje razumeju pojam ozelenjavanja biznisa kao i da im pomogunu u pisanju zelenog biznis plana kojim će konkurisati za drugu fazu projekta. U drugoj fazi firme koje su uradile najbolji biznis plan, njih 20, dobiće ugradnju sistema solarnih panela u vidu granta.

Obuke se tokom novembra održavaju u Leskovcu i Vladičinom Hanu.

Projekat  „Green Wave“ promoviše opremanje mikro, malih preduzeća i preduzetnika u oblasti „zelenog“ poslovanja, znanjem, veštinama i alatima za ozelenjavanje poslovanja i unapređenjem konkurentnosti.

Projekat „Zeleni talas - ozelenjavanje malog biznisa“ realizuje Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga a finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO Plus.

Raspored održavanja obuka nalazi se u prilogu.

Dokumenti