VESTI

Za razvoj konkurentnosti u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu 29.000 evra

22. jun 2010, Beograd
Za razvoj konkurentnosti u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu 29.000 evra
1/1
Nacionalna agencija za regionalni razvoj odobrila je 2.911.500 dinara za devet preduzeća iz Jablaničkog i sedam iz Pčinjskog okruga za jačanje konkurentnosti preduzeća u okviru Programa podrške razvoju konkurentnosti MSPP u 2010. godini. Za područje Jablaničkog, Pčinjskog, Nišavskog i Topličkog okruga Nacionalna agencija je ovaj program realizovala u saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.
Cilj Programa je pružanje direktne podrške razvoju konkurentnosti MSPP kroz učešće u finansiranju troškova konsultantskih usluga u vidu bespovratnih sredstava.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj najviše sredsatava odobrila je za usklađivanje poslovanja sa zahtevima standarda kvaliteta, za projekte unapređenja poslovanja a zastupljeni su i programi edukacije i zaštite na radu.

Ovakav vid podrške malim i sredsnjim preduzećima sprovodi se u našoj zemlji treću godinu za redom uz podatak da više od 45 procenata zaposlenih dolazi iz ovog sektora.

Iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja najavljeno je da će u narednih mesec dana biti objavljeni pozivi za udruživanje u klastere i za podršku inovativnosti.