VESTI

ODRŽAN SASTANAK ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA

09. mart 2021, Elin Pelin, Bugarska
ODRŽAN SASTANAK ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORAODRŽAN SASTANAK ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA
1/2

У Елин Пелину је  09. Марта уз поштовање свих прописаних мера и уз поштовање препорука за превенцију  COVID - 19, у просторијама општине Елин Пелин,  одржана друга седница Заједничког управног одбора  којем је председавала председница, госпођа Лина Цветкова.  Члановима Заједничког управног одбора је пројектни тим је представио реализоване активности у претходном периоду као и план активности за наредно тромсечје. Чланови пројектног тиме Центра за разавој Јабланичког и Пчињског округа, су представили документ Дијагоноза вредносних ланаца у туризму прекограничног подручја Елин Пелин, Бугарска и Лесковац, Србија „ Путеви ка просперитету“  који представља једну од активности на проејкту, као и резултате и  извештаје са 4 радионица стратешког планирања реализованих у периоду од од 25.02. до 03.03.2021.  у  Елин Пелину и Лесковцу. Заједнички управни одбор је  усвојио одокумент Дијагоноза вредносних ланаца у туризму екограничног подручја Елин Пелин Бугарска и Лесковац Србија „ Путеви ка просперитету“. Документ је објављен на сајтовима пројектних партнера, Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, Туристичке организације Лесковац и општине Елин Пелин у Бугарској. Дозвољено је коришћење и публиковање информација или делова текстова у некомерцијалне, непрофитабилне или научне  сврхе уз прецизно навођење извора. Такође, Заједнички управни одбор је усвојио и 4 извештаја о реализацији радионица Стратешког планирања.  

Састанак Заједничког управног одбора је организован  у оквиру пројекта Магија синергије (The Magic of Synergies), број пројекта  CB007.2.12.002 и број уговора РД‐02‐29‐48/12.03.2020. Пројекат се реализује у оквиру Интеррег‐ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска‐Србија. Водећи партнер је   Општина Елин Пелин из  Бугарске, а  партнери са српске стране су Туристичка организација Лесковац и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа.  Пројекат се реализује у оквиру програмске приоритетне осе 1: Одрживи туризам; Специфични приоритет: 1.2. Прекогранични туристички производ. Трајање пројекта је  15 месеци (13.03.2020 до 12.06.2020) а због COVID 19 и суспензије извршења уговора датум завршетка пројекта је 03.08.2021. Укупан буџет 196134,17 EUR.

ОДРИЦАЊЕ ОДГОВОРНОСТИ:

Ова радионица је реализвана уз помоћ средстава Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија под бројем CCI No 2014TC16I5CB007. Јединствено одговорно лице за садржај ове публикације је Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и ни на који начин не може бити тумачен као став Европске уније или Управљачког тела програма.