VESTI

ODRŽANE RADIONICE STRATEŠKOG PLANIRANJA ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE ZA TURIZAM

25. februar 2021, Elin Pelin, Bugarska
ODRŽANE RADIONICE STRATEŠKOG PLANIRANJA ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE ZA TURIZAMODRŽANE RADIONICE STRATEŠKOG PLANIRANJA ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE ZA TURIZAMODRŽANE RADIONICE STRATEŠKOG PLANIRANJA ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE ZA TURIZAMODRŽANE RADIONICE STRATEŠKOG PLANIRANJA ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE ZA TURIZAMODRŽANE RADIONICE STRATEŠKOG PLANIRANJA ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE ZA TURIZAMODRŽANE RADIONICE STRATEŠKOG PLANIRANJA ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE ZA TURIZAMODRŽANE RADIONICE STRATEŠKOG PLANIRANJA ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE ZA TURIZAM
1/7

Прва сесија Заједничке радне групе за туризам и уједно радионица стратешког планирања  под називом "Партнерство за заједнички развој туризма и анализа стања и уских грла" одржана је у Елин Пелину 25.02.2021.  Друга сесија, под називом "Постављање циљева развоја, стратешких циљева и приоритета" je 26.02.2021. исто у Елин Пелину.  Радионице су се одржале у просторијама општине Елин Пелин уз поштовање свих прописаних мера и уз поштовање препорука за превенцију  COVID -19. На радионици су учествовали кључни представници туристичког сектора општине Елин Пелина и града Лесковца у виду организатора путовања (тур оператери и туристичке агенције), пружаоцу услуга смештаја (хотели), угоститељи, удружења, институције подршке развоју туризма и др. Циљ ове радионице је партиципативна израда заједничке визије, стратешких циљева и приоритета развоја одрживог туризама у прекограничном подручју Елин Пелин и Лесковац. Планирање је кључно средство за осигурање развоја, маркетинга и управљања одрживим туризмом. У вези са тим партнери на пројекту покренули су процес стратешког планирања који води до израде Заједничке Стратегије Одрживог Туризма у прекограничном подручју Елин Пелин и Лесковац. Процес стратешког планирања реализован се реализује  кроз 4 радионице стратешког планирања,  од којих су прве две одржане у Елин Пелину а друге две ће се одржати у Лековцу, 02. и 03. Марта 2021. године.  

Радионице су организоване у оквиру пројекта Магија синергије (The Magic of Synergies), број пројекта  CB007.2.12.002 и број уговора РД‐02‐29‐48/12.03.2020.

Пројекат се реализује у оквиру Интеррег‐ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска‐Србија. Водећи партнер је   Општина Елин Пелин из  Бугарске, а  партнери са српске стране су Туристичка организација Лесковац и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа.  Пројекат се реализује у оквиру програмске приоритетне осе 1: Одрживи туризам; Специфични приоритет: 1.2. Прекогранични туристички производ. Трајање пројекта је  15 месеци (13.03.2020 до 12.06.2020) а због COVID 19 и суспензије извршења уговора датум завршетка пројекта је 03.08.2021. Укупан буџет  196134,17 EUR.

ОДРИЦАЊЕ ОДГОВОРНОСТИ:

Ова радионица је реализвана уз помоћ средстава Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија под бројем CCI No 2014TC16I5CB007. Јединствено одговорно лице за садржај ове публикације је Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и ни на који начин не може бити тумачен као став Европске уније или Управљачког тела програма.