VESTI

UVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJE

04. septembar 2020, Elin Pelin, Bugarska
UVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJEUVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJEUVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJEUVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJEUVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJEUVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJEUVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJEUVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJEUVODNI SASTANAK PARTNERA I PRVA SESIJA ZAJEDNIČKOG UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA MAGIJA SINERGIJE
1/9

Partneri na projektu “Magija sinergije“ održali su u opštini Elin Pelin uvodni sastanak partnera na kome su konstituisali Zajednički upravni odbor projekta. Članovi Zajedničkog upravnog odbora koji se sastoji od 6 članova, tri iz Bugarske  i tri iz Srbije, su tri visoka predstavnika opštine Elin Pelin, direktor Turističke organizacije Leskovac, direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i predstavnik Grada Leskovca. Uloga Zajedničkog upravnog odbora se ogleda u nadgledanju realizacije projekta, finansijskog poslovanja i održivosti projekta. U okviru prve sesije Zajedničkog upravnog odbora razmotrena su pitanja od suštinskog značaja za implementaciju projekta i usvojene su odluke za realizaciju projekta - pravila i procedure rada Zajedničkog upravnog odbora projekta, odluka o finansijskim pitanjima i odluke o usvajanju operativnih dokumenta koja su neophodna za dalju realizaciju projekta.

Sastanku Zajedničkog upravnog odbora projekta prisustvovali su njegova ekselencija Ambasador Republike Srbije u Bugarskoj, Doc. dr Željko M. Jović, predsednik opštine Elin Pelin  Doc. dr Ivajlo Simeonov i članovi zajedničkog projektnog tima.

Nakon završetka prve sesije Zajedničkog upravnog odbora projekta održan je interni sastanak članova zajedničkog projektnog tima na kome se diskutovalo o statusu implementacije projekta i tekućim  i budućim izazovima u realizaciji projektnih aktivnosti. Posebno su analizirane  projektne aktivnosti u kontekstu epidemije COVID 19 i druge teme od važnosti za uspešnu realizaciju projekta.

Projekt Magija Sinergije u okviru Interreg - IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija je zajednička inicijativa opštine Elin Pelin, Bugarska, Turističke organizacije Leskovac i Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Srbija. Cilj projekta je stvaranje efekta sinergije zajedničkog delovanja turističkih aktera na polju povezivanja festivala, izrade zajedničkih planova razvoja turizma i novih turističkih proizvoda - servisa u pograničnom području Elin Pelin i Leskovac.