VESTI

Održan okrugli sto “Turizam u službi regionalnog razvoja”

20. maj 2010, Vranje
Održan okrugli sto “Turizam u službi regionalnog razvoja”Održan okrugli sto “Turizam u službi regionalnog razvoja”Održan okrugli sto “Turizam u službi regionalnog razvoja”
1/3
Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga organizovao je okrugli sto „Turizam u službi regionalnog razvoja” za predstavnike opštinskih turističkih organizacija, predstavnike opština zaduženih za razvoj turizma i predstavnike ugostiteljskih objekata banjskih lečilišta u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Na skupu su predstavljeni podprojekti „Turistički web portal Jablaničkog i Pčinjskog okruga” i „Biciklističke i pešačke staze na Radan planini” koje će Centar za razvoj realizovati u okviru projekta „Podrška održivom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga” koji finansira Austrijska razvojna koorporacija ADA.

Na sastanku su razmenjena mišljenja i iskustva predstavnika turističkih organizacija vezana za probleme u ovoj oblasti. Uz izložene predloge i susgestije izražena je spremnost za dijalogom u cilju zajedničkog nastupa i predstavljanja turističkih potencijala Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Okrugli sto održan u Vranju prvi je u nizu sličnih okupljanja turističkih radnika regiona koji će Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga organizovati u narednom periodu.