VESTI

Predstavnicima opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga uručen nacrt regionalnog prostornog plana

12. maj 2010, Leskovac, Vranje
Predstavnicima opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga uručen nacrt regionalnog prostornog plana
1/1
Na sastancima u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Leskovcu i Zavodu za urbanizam u Vranju, predstavnicima službi za urbanizam opština ova dva okruga podeljen je nacrt Regionalnog prostornog plana Južnog pomoravlja i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Regionalnog prostornog plana Južnog pomoravlja na životnu sredinu. Cilj sastanaka na kojima je prisustvovala šef regionalne kancelarije Republičke agencije za prostorno planiranje u Nišu, Ljiljana Vasilevska, bio je da se predstavnici opština upoznaju sa ovim dokumentom kako bi uzeli učešće u javnoj raspravi.

Javna prezentacija Nactra prostornog plana i Izveštaja o strateškoj proceni uticaja održaće se 24. maja 2010. u prostorijama skupštine opštine Vranje za predstavnike opština Pčinjskog okruga i 25. maja u prostorijama skupštine opštine Leskovac za predstavnike opština Jablaničkog okruga.

Javni oglas - obaveštenje o početku javnog uvida u Nacrt Regionalnog prostornog plana Južnog pomoravlja i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Regionalnog prostornog plana Južnog pomoravlja na životnu sredinu objavljen je 12. maja ove godine u dnevnom listu Politika i trajaće 30 dana. Predmetni materijali dostupni su javnosti Jablaničkog i Pčinjskog okruga na uvid i u prostorijama Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji je partner Republičke agencije za prostorno planiranje u realizaciji ovog, strateški važnog, projekta.

Javna sednica Komisije za sprovođenje postupka javnog uvida održaće se 21. juna 2010. u Skupštinskoj sali grada Leskovca.