VESTI

Krediti za početnike u biznisu

31. mart 2010, Beograd
Krediti za početnike u biznisuKrediti za početnike u biznisu
1/2
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Fond za razvoj i Nacionalna agencija za regionalni razvoj raspisali su konkurs za dodelu kredita za početnike u biznisu u 2010. godini.

Pravo na korišćenje ovih kredita imaju preduzetnici i firme registrovani posle 1. juna 2009. godine, pri čemu podnosilac zahteva ranije nije bio vlasnik privrednog društva ili preduzetnik i nije pravosnažno osuđivan za krivična dela protiv privrede i imovine. Za kredite ne mogu konkurisati osobe zaposlene u javnim preduzećima i državnim institucijama.

Krediti za početnike ne mogu se koristiti za programe poljoprivredne proizvodnje, kreditiranje infrastrukture, trgovine, kupovinu putničkih vozila, organizovanje igara na sreću i lutrija, kao ni za pozajmice drugim licima. Sve informacije mogu se dobiti u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i u Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj u Beogradu.

Sve dodatne informacije koje se tiču ovog programa, visine sredstava koja se odobravaju i načina na koji se popunjava potrebna dokumentacija, kao i o obukama koje će se održavati za potencijalne korisnike kreditnih sredstava za početnike možete dobiti u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Rok za podnošenje zahteva za dodelu kredita za početnike je 30. april.

PODRŠKA RAZVOJU KONKURENTNOSTI MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIKA

U cilju jačanja konkurentnosti preduzeća i preduzetnika, Nacionalna agencija za regionalni razvoj raspisala je javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava u okviru Programa podrške razvoju konkurentnosti MSPP.

Cilj Programa je pružanje direktne podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika kroz učešće u finansiranju troškova konsultantskih usluga. Program bespovratne finansijske pomoći je namenjen uspešnim domaćim malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima koji se bave proizvodnjom robe ili pružanjem usluga, a koji žele da unaprede svoju proizvodnju ili uvedu nove standarde u svoje poslovanje.

Sve dodatne informacije koje se tiču ovog programa u vezi aktivnosti, sredstva koja se odobravaju i načina na koji se popunjava potrebna dokumentacija možete dobiti u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.