VESTI

PREDSTAVLJEN PROGRAM PODRŠKE LOKALNOJ ZAJEDNICI U OKVIRU PROJEKTA "UNAPREĐENJE OKVIRA ZA DAVANJE"

16. oktobar 2019, Leskovac
PREDSTAVLJEN PROGRAM PODRŠKE LOKALNOJ ZAJEDNICI U OKVIRU PROJEKTA PREDSTAVLJEN PROGRAM PODRŠKE LOKALNOJ ZAJEDNICI U OKVIRU PROJEKTA PREDSTAVLJEN PROGRAM PODRŠKE LOKALNOJ ZAJEDNICI U OKVIRU PROJEKTA PREDSTAVLJEN PROGRAM PODRŠKE LOKALNOJ ZAJEDNICI U OKVIRU PROJEKTA
1/4

Leskovac je jedan od pet gradova u Srbiji, u koji stiže „Stvarno važna kartica“. Program Stvarno važne kartice predstavlja jedinstven program lojalnosti koji sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac i čiji je cilj da udruži lokalne resurse za ostvaranje lokalnih ciljeva i rešavanje lokalnih problema iz raznih oblasti - obrazovanje, kultura, ekologija, sport, zdravstvo, itd.

U prostorijama PKS-RPK Leskovac program je predstavila Jelena Rakić iz Fondacije Ana i Vlade Divac. Svaki put kada vlasnik kartice izvrši kupovinu u zanatskim radnjama, trgovinama, buticima i drugim pravnim licima koja budu učestvovala u programu, procenat od iznosa računa odlazi u Fond za zajednicu, a određeni procenat se kao nagrada, odnosno popust vraća kupcu. Fond za zajednicu formira se u svakom od pet odabranih gradova, a vlasnici kartice će njenim korišćenjem donirati bez dodatnih troškova. Od sredstava koja se na ovaj način prikupe u toku godine, biće podržani projekti za unapređenje lokalne zajednice, čime svaki vlasnik kartice neposredno učestvuje u poboljšanju svog okruženja.

Projekt za unapređenje okvira za davanje realizuje Koalicija za dobročinstvo, a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Koaliciju za dobročinstvo predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac i dodatno je čine Privredna komora Srbije, Trag fondacija, Katalist Balkans, Smart Kolektiv, Srpski filantropski forum i Forum za odgovorno poslovanje.