VESTI

CENTAR ZA RAZVOJ NA KONFERENCIJI “TERITORIJALNA KOHEZIJA I RAVNOMERNI RAZVOJ”

17. april 2019, Beograd
CENTAR ZA RAZVOJ NA KONFERENCIJI “TERITORIJALNA KOHEZIJA I RAVNOMERNI RAZVOJ”
1/1

U Beogradu je održana konferencija „Teritorijalna kohezija i ravnomerni razvoj“, koju su zajednički organizovali Srpska asocijacija regionalnih razvojnih agencija - SARRA i projekat “Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji”, koji finansira Vlada Švajcarske. Konferencija je održana u hotelu Falkenštajner uz prisustvo predstavnika Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji je član SARRA asocijacije.

 

Na konferenciji su o perspektivama i instrumentima teritorijalne kohezije govorili predstavnici Ministarstva za evropske integracije, međunarodni eksperti, kao i predstavnici dve nacionalne asocijacije - Asocijacije regionalnih razvojnih agencija – SARRA i Stalne konferencije gradova i opština. „Koheziona politika je politika solidarnosti, ali i smanjivanje regionalnih nejednakosti i mi kao zemlja koja teži članstvu u EU moramo da obezbedimo da nijedan građanin, ni na jednom mestu u našoj zemlji ne bude zaobiđen i ne zaobiđe ga razvoj i rast“, izjavila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Iskustva EU je predstavio i zamenik direktora Evropske asocijacije razvojnih agencija - EURADA, Esteban Pelajo, i tom prilikom je potpisan i memorandum o pristupanju Srpske asocijacije regionalnih razvojnih agencija EURADA-i.