VESTI

ULOGA AKREDITOVANIH REGIONALNIH RAZVOJNIH AGENCIJA U KREIRANJU POLITIKE ODRŽIVOG REGIONALNOG RAZVOJA U SRBIJI I PRIPREMA ZA KOHEZIONU POLITIKU EU

13. februar 2019, Beograd
ULOGA AKREDITOVANIH REGIONALNIH RAZVOJNIH AGENCIJA U KREIRANJU POLITIKE ODRŽIVOG REGIONALNOG RAZVOJA U SRBIJI I PRIPREMA ZA KOHEZIONU POLITIKU EUULOGA AKREDITOVANIH REGIONALNIH RAZVOJNIH AGENCIJA U KREIRANJU POLITIKE ODRŽIVOG REGIONALNOG RAZVOJA U SRBIJI I PRIPREMA ZA KOHEZIONU POLITIKU EU
1/2

RARIS i Ministarstvo za evropske integracije organizovali su okrugli sto na temu „Uloga Akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u kreiranju politike održivog regionalnog razvoja u Srbiji i priprema za kohezionu politiku EU“.

Okrugli sto koji je održan u Palati Srbija u Beogradu je izazvao veliko interesovanje stručne javnosti i okupio predstavnike više Ministarstava, desetak ambasada i međunarodnih organizacija, kao i akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u Srbiji. Ovom sastanku prisustvovali su i predstavnici Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji su  dali značajan doprinos radu skupa.

Učesnici su zaključili da su akreditovane regionalne razvojne agencije sposobne da značajno pomognu maksimalnom korišćenju EU fondova na najefikasniji način. Da bi se mogućnosti koje pruža koheziona politika realizovale na optimalan način, neophodna je i uspešna koordinacija na nacionalnom i lokalnom nivou i tu je uloga akreditovanih regionalnih razvojnih agencija takođe nezaobilazna.

Okrugli sto je takođe inicirao intenzivnije korišćenje kapaciteta akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u procesu kreiranja politike održivog regionalnog razvoja u Srbiji.