VESTI

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROGRAMA ŽENSKOG INOVACIONOG PREDUZETNIŠTVA

25. decembar 2018, Beograd
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROGRAMA ŽENSKOG INOVACIONOG PREDUZETNIŠTVAZAVRŠNA KONFERENCIJA PROGRAMA ŽENSKOG INOVACIONOG PREDUZETNIŠTVAZAVRŠNA KONFERENCIJA PROGRAMA ŽENSKOG INOVACIONOG PREDUZETNIŠTVAZAVRŠNA KONFERENCIJA PROGRAMA ŽENSKOG INOVACIONOG PREDUZETNIŠTVAZAVRŠNA KONFERENCIJA PROGRAMA ŽENSKOG INOVACIONOG PREDUZETNIŠTVA
1/5

Više od 200 žena u 13 lokalnih samouprava u Srbiji dobilo je u 2018. godini direktnu materijalnu podršku za modernizaciju biznisa i razvoj inovacionih ideja, a među njima i preduzetnice iz Leskovca i Vladičinog Hana.

Projekte  “Razvoj inovacionog ženskog preduzetništva u Vladičinom Hanu” i “Razvoj inovacionog ženskog preduzetništva u Leskovcu” finansiralo je Ministarstvo bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj a zajednički su sprovodili grad Leskovac, opština Vladičin Han i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Žene preduzetnice sa inovacionim idejama pohađale su različite obuke koje su realizovali sertifikovani treneri Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga a nakon toga konkurisale za dodelu bespovratnih sredstava.

U Leskovcu sredstva su dobile 22, a u Vladičinom Hanu 19 žena za unapređenje ili početak poslovanja u različitim oblastima.

Na svečanosti u Beogradu kojoj je prisustvovalo više od 100 žena, učesnica programa iz cele Srbije, ministar Popović je povodom uspešnog završetka prvog ciklusa Programa rekao da su žene koje su učestvovale u programu budućnost Srbije, te pozvao inovacione preduzetnice da se uključe u Program iduće godine.