VESTI

ORGANIZOVANA AKCIJA ČIŠĆENJA PRIOBALJA VLASINSKOG JEZERA

18. oktobar 2018, Vlasinsko jezero
ORGANIZOVANA AKCIJA ČIŠĆENJA PRIOBALJA VLASINSKOG JEZERAORGANIZOVANA AKCIJA ČIŠĆENJA PRIOBALJA VLASINSKOG JEZERAORGANIZOVANA AKCIJA ČIŠĆENJA PRIOBALJA VLASINSKOG JEZERAORGANIZOVANA AKCIJA ČIŠĆENJA PRIOBALJA VLASINSKOG JEZERAORGANIZOVANA AKCIJA ČIŠĆENJA PRIOBALJA VLASINSKOG JEZERAORGANIZOVANA AKCIJA ČIŠĆENJA PRIOBALJA VLASINSKOG JEZERAORGANIZOVANA AKCIJA ČIŠĆENJA PRIOBALJA VLASINSKOG JEZERA
1/7

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i opština Surdulica organizovali su akciju čišćenja smeća u priobalju Vlasinskog jezera. U akciji su učestvovali učenici i profesori Šumarsko-poljioprivredne škole „Josif Pančić“ iz Surdulice, zaposleni u opštni Surdulica, PIO Vlasina i Centru za razvoj. Akcijom je očišćeno oko 5 km duž obale Vlasinskog jezera i tom prilikom prikupljeno preko 60 vreća smeća uglavnom plastičnog porekla.

Akciji je prehodila radionica na temu “Jačanje svesti građana u oblasti smanjenja negativnog antropogenog uticaja na životnu sredinu u zaštićenom području Vlasinskog jezera“. Radionica je realizovana uz podršku i aktivno učešće učenika i profesora Poljoprivredno-šumarske škole “Josif Pančić”, opštine Surdulica i PIO Vlasina.

Akcija čišćenja priobalja Vlasinskog jezera i radionica održane su u okviru programa održivosti Informativnog centra za zaštitu životne sredine na Vlasinskom jezeru koji se sprovodi pod širim sloganom BUDI GREEN (ZELEN), i predstavlja objedinjen pristup u oblasti ekologije, zaštite životne sredine, održivog razvoja i ekoturizma a zajedno su ga kreirali i sprovode Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i opština Surdulica.