VESTI

Održana redovna Skupština Centra za razvoj

22. april 2010, Surdulica
Održana redovna Skupština Centra za razvojOdržana redovna Skupština Centra za razvojOdržana redovna Skupština Centra za razvojOdržana redovna Skupština Centra za razvojOdržana redovna Skupština Centra za razvojOdržana redovna Skupština Centra za razvoj
1/6
U skupštinskoj sali opštine Surdulica 22. aprila održana je redovna godišnja Skupština Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Na Skupštini je usvojen finansijski izveštaj i izveštaj o radu za prošlu godinu kao i plan rada za 2010. godinu.

U protekloj godini Centar za razvoj radio je na realizaciji projekta Operativnog granta potpisanog sa Evropskom komisijom i projektu „Podrške održivom regionalnom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“ koji finansira Austrijska razvojna kooperacija. O sprovođenju ovog projekta govorio je direktor ADC kancelarije u Beogradu, Klaus Kapper.

Nakon oficijalnog dela rada, članovima Skupštine Centra za razvoj obratili su se predstavnici svih aktuellnih razvojnih programa na jugu Srbije.
O saradnji Centra za razvoj sa programom Regionalnog socio - ekonomskog razvoja 2, članovima Skupštine govorio je tim lider programa Fred Millan dok je o novom zajedničkom programu UN u južnoj Srbiji, PBILD, govorila menedžer programa Chrissie Herst.
Izazove i perspektive instrumenata za predpristupnu pomoć predstavio je koordinator za fondove EU u kabinetu potpredsednika Vlade Republike Srbije Božidara Đelića, Ognjen Mirić.

Skupštinu Centra za razvoj čine osnivači Centra; trinaest opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga, predstavnici privrednog sektora, „Zdravlje – Actavis“, DIV-BAT, „Knauf“, predstavnici civilnog sektora „Resurs centar“ Leskovac, „Generator“ Vranje, i Odbor za ljudska prava Bujanovac kao i Regionalna privredna komora Leskovac.