VESTI

RAS OBJAVIO REZULTATE PROGRAMA PODRŠKE POČETNICIMA ZA ZAPOČINJANJE POSLA-START UP

15. jun 2018, Beograd
logo ras
1/1

Razvojna agencija Srbije objavila je odluku o utvrđivanju rang liste za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške početnicima za započinjanje posla – start up za 2017. godinu.
Sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga bespovratna sredstva dobilo je 36 kandidata u vrednosti od oko 21 milion dinara. Korisnici će za ovaj novac moći da nabave mašine za započinjanje posla ili da urade adaptaciju poslovnog prostora.
Konkurs koji je izazvao veliko interesovanje kod početnika u poslovanju otvoren je početkom prošle godne. Nakon što su prošli obuke koje su realizovale razvojne agencije u Srbiji, među njima i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kandidati su uz pomoć zaposlenih u Centru za razvoj pisali biznis planove sa kojim su konkurisali  za dobijanje bespovratnih sredstava. Nakon što je pozitivno ocenjeni biznis planovi su branjeni pred komisijom.
U narednom periodu dobitici bespovratnih sredstava će započeti svoje poslove dok će Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga nastojati da im kroz besplatnu usklugu mentoringa u tome i pomogne.