VESTI

IZABRANI NAJBOLJI MENTORI SRBIJE NA DODELI PRIZNANJA “MENTOR AWARDS”

11. maj 2018, Beograd
IZABRANI NAJBOLJI MENTORI SRBIJE NA DODELI PRIZNANJA “MENTOR AWARDS”IZABRANI NAJBOLJI MENTORI SRBIJE NA DODELI PRIZNANJA “MENTOR AWARDS”IZABRANI NAJBOLJI MENTORI SRBIJE NA DODELI PRIZNANJA “MENTOR AWARDS”IZABRANI NAJBOLJI MENTORI SRBIJE NA DODELI PRIZNANJA “MENTOR AWARDS”IZABRANI NAJBOLJI MENTORI SRBIJE NA DODELI PRIZNANJA “MENTOR AWARDS”IZABRANI NAJBOLJI MENTORI SRBIJE NA DODELI PRIZNANJA “MENTOR AWARDS”
1/6

U okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama zapadnog Balkana, Faza 2“ koji realizuje Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, dodeljena su priznanja „MENTOR AWARD 2017“ najuspešnijim mentorima. Svečana ceremonija održana je u hotelu Palas u Beogradu.

Priznanja „MENTOR AWARD 2017“ uručena  su Ljiljani Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, Bobanu Kostadinoviću iz Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije „RARIS“ i Ivanu Mihajloviću iz Regionalne razvojne agencije Jug.

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga predstavljala je Jelena Pavlović koja je predstavila mentoring  rađen za firmu AisM Sport iz Leskovca koja se bavi proizvodnjom sportske opreme.

Najbolje mentore birali su sami mentori među sobom, na osnovu podataka o povećanju prodaje, razvoju i inovativnim postignućima u preduzećima koje su obučavali. Glavni cilj celog događaja bila je razmena iskustava sa terena i iznalaženje novih načina za unapređenje pomoći preduzećima. Priznanja  su osmislili konsultanati iz Japana i obuhvataju učešće svih mentora iz Srbije koji su radili direktno sa preduzećima.

Tokom prve faze projekta, oko 2.000 korisnika u Srbiji izrazilo je zadovoljstvo uslugom mentoringa i ocenilo da im je ta usluga pomogla da sagledaju aktuelnog poslovanje svojih firmi, istraže trenutne probleme i smetnje za napredovanje, definišu potencijale za rast i kreiraju strategiju za dalji razvoj. Trenutno je novim korisnicima za Fazu 2 na raspolaganju više od 50 akreditovanih mentora, koji će se susresti sa novim izazovima, ali zahvaljujući čijem znanju i iskustvu će mnoge kompanije poboljšati svoje poslovanje.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji Razvojne agencije Srbije (RAS), razvijenoj u dugogodišnjoj saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), a odnosi se na stručno praćenje razvoja poslovanja, kao i pružanja sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima. 

Dodela priznanja i dvodnevni skup mentora organizovala je Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.