VESTI

OKRUGLI STO NA TEMU: ZAJEDNO ZA UJEDINJENJE EVROPE

11. maj 2018, Елин Пелин
OKRUGLI STO NA TEMU: ZAJEDNO ZA UJEDINJENJE EVROPEOKRUGLI STO NA TEMU: ZAJEDNO ZA UJEDINJENJE EVROPEOKRUGLI STO NA TEMU: ZAJEDNO ZA UJEDINJENJE EVROPEOKRUGLI STO NA TEMU: ZAJEDNO ZA UJEDINJENJE EVROPEOKRUGLI STO NA TEMU: ZAJEDNO ZA UJEDINJENJE EVROPE
1/5

Представници Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа заједно са представницима локалне власти из Лесковца (Србија), Вишеград (Босна и Херцеговина, Република Српска) и Елин Пелин (Бугарска) разговарали су о приоритетима бугарског председавања Европском Унијом, о европским перспективама општина у ЕУ, о заједничким проблемима и могућим решењима. Састанак је одржан у оквиру информативне кампање за бугарско председавање.

Циљ разговора био је да се подигне свест грађана ове три општине и потврди још једном улога Бугарске као партнера посвећена текућим проблемима Западног Балкана.

"Ова врста разговора је изузетно корисна за све учеснике и омогућава размену искустава", истакао је председник Општинског већа Елин Пелин Николаи Плесхтов, који је такође учествовао у дискусији. 

"Наше две општине су одржале одличан однос дуже од две године. Социјалне и културне институције и организације из општине Елин Пелин и града Лесковца активно сарађују у промоцији регионалних традиција и годишњих фестивала.", рекао је Божидар Вучковић, члан градског већа / одборник задужен за "европске интеграције".

Представници сваке општине деле добре праксе у социјалној политици и образовању, као и сличним изазовима и проблемима са којима се баве у свакодневном раду. 

Овај догађај је део пројекта: Заједно за уједињене Европе, који се финансира од стране Националног удружења општина у Бугарској.