VESTI

Centar za razvoj podneo 9 projekata za javne radove

12. mart 2010, Leskovac, Vranje
Centar za razvoj podneo 9 projekata za javne radove
1/1
Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga četvrtu godinu za redom, odgovorio je na poziv Nacionalne službe za zapošljavanje za organizovanje sprovođenja javnih radova podnošenjem devet predloga projekata.

Pet projekata podneto je za opštine Pčinjskog a četiri za opštine Jablaničkog okruga.
Projekti su usmereni na očuvanje životne sredine kroz sanaciju divljih deponija, uređenje grobalja i korita reka kao i na održavanje putne infrastrukture čišćenjem propusta i kanala na lokalnim i nekategorisanim putevima.

Centar za razvoj ove godine sarađuje sa austijskom kompanijom Porr Werer&Weber koja se bavi sakupljanjem, odvoženjem i preradom čvrstog otpada. Ova kompanija je izvođač padova na projektu “Sakupljanje reciklabilnog otpada i edukacija stanovništa u cilju sprečavanja stvaranja divljih deponija“ u opštinama Leskovac, Lebane i Vladičin Han. Projektom je predviđeno sakupljanje i primarna selekcija PET ambalaže, limenki, plastičnih folija, tetra-pak ambalaže i guma kao i edukacija stanovišta o separaciji otpada.

Ukoliko svi projekti budu odobreni posao bi preko Nacionalne službe za zapošljavanje trebalo da dobije 461 radnik, dok je vrednost svih projekata oko 80 miliona dinara.