VESTI

TRENING ZA STUDENTE VPŠLE ZA PREDUZETNIŠTVO U TURIZMU

26. decembar 2017, Leskovac
TRENING ZA STUDENTE VPŠLE ZA PRESUZETNIŠTVO U TURIZMUTRENING ZA STUDENTE VPŠLE ZA PRESUZETNIŠTVO U TURIZMUTRENING ZA STUDENTE VPŠLE ZA PRESUZETNIŠTVO U TURIZMUTRENING ZA STUDENTE VPŠLE ZA PRESUZETNIŠTVO U TURIZMU
1/4

     U Visokoj poslovnoj školi stukovnih studija u Leskovcu za studente ove škole održani  su trenizi  u oblasti preduzetništva i poslovnog planiranja u turizmu. Obuke su održane za stotinu studenata sa smerova turizam i ugostiteljstvo, menadžment hrane i gastronomije i poslovna ekonomija i menadžment. Obuke su održane kao deo aktivnosti na projektu “Preduzetništvo mladih za efikasno upravljanje turističkim potencijalom Jablaničkog okruga”.

     „Na dvodnevnim obukama studenti su dobili praktična znanja koja će im pomoći u konkretnom bavljenju poslovima u oblasti turizma što je nadogradnja na znanja koje će dobiti u toku studiranja. Zbog toga je predviđen rad u malim grupama od po desetoro studenata kako bi se što detaljnije radio na preduzetničkim idejama i poslovnim planovima pojedinaca , kaže Jelena Pavlović, menadžer projekata u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga inače vođa projektnog tima. „Plan je da se ova obuka, koja je kreirana za potrebe projekta, akredituje kako bi ovakvi treninzi mogli da se organizuju i nakon završetka projekta, dodala je ona.

     Za studente koji su završili obuku projektom je predviđena poseta sajmu turizma u Beogradu u cilju ostvarivanja realnih susreta mladih sa predstavnicima privrede i upoznavanje sa primerima najbolje prakse u zemlji i inostranstvu.

     Projekat  „Preduzetništvo mladih za efikasno upravljanje turističkim potencijalom Jablaničkog okruga“ zajednički realizuju Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac a sufinansiraju Razvojna agencija Srbije sredstvima Vlade Republike Srbije i projektni partneri.