VESTI

FIRME IZ JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA NA SAJMU U TIRANI

28. novembar 2017,
FIRME IZ JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA NA SAJMU U TIRANIFIRME IZ JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA NA SAJMU U TIRANIFIRME IZ JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA NA SAJMU U TIRANIFIRME IZ JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA NA SAJMU U TIRANIFIRME IZ JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA NA SAJMU U TIRANIFIRME IZ JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA NA SAJMU U TIRANI
1/6

   Centar za razvoj Jablanićkog i Pčinjskog okruga kao jedan od realizatora projekta „Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji“ - PSD organizovao je učešće privrednika iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga na 24. Međunarodnom sajmu privrede u Tirani koji se održao od 23-26. novembra ove godine.

   Na zajedničkom štandu PSD projekta svoje proizvode izložili su Stimtex, Laxablo, AisMsport i Trgotex iz Leskovca, Bowtie Wooden Style iz Medveđe, Ukras iz Vranja i Natural magic iz Bujanovca. Inače sajmu je prrisustvovalo više od 100 privrednika iz Srbije.

   „Iznenadilo me gostoprimstvo domaćina, kaže o sajamskim utiscima  vlasnik firme Stimtex iz Leskovca koja se bavi proizvodnjom sportske odeće, Igor Stojanović „Posećenost sajmu je bila dobra, postoji interesovanje za naše proizvode tako da smo imali konkretne pregovore i dogovorili slanje uzoraka. Trebalo je posetiti ovaj sajma i zato hvala Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji nam je to omogućio“ – dodao je on.

   „Jako sam zadovoljan učešćem na sajmu, napravljeni su novi kontakti,  izašli smo na novo tržište koje je dobro reagovoalo na naše proizvode koji su, čini mi se, nešto novo za njih, dodoaje Nemanja Stojanović, vlasnih firme Bowtie Wooden Style iz Medveđe koja se bavi proizvodnjom drvenih leptir mašni, „Iskreno sam iznenašem reakcijom posetioca na sajmu tako da je za mene ovo više nego pozitivno iskustvo i hvala Centru za razvoj koji nam je i na ovoj način dao vetar u leđa za nastavak bavljenja ovim poslom, dodao je on.

   Izlagači na sajmi učestvovali i na osnivačkoj sednici srpsko-albanske provredne komore koje je održana za vreme trajanja sajma.

   Firme su na sajmu učestvovale kao korisnici projekta „Podrška razvoju privatnog sektora u Južnoj i Jugozapadnoj Srbiji“ PSD koji finansira USAID a sprovodi Razvojna agencija Srbije u partnerstvu sa četiri razvojne agencije iz Leskovca, Užica, Novog Pazara i Kraljeva.

Tirana, 23-26. novembar 2017.god.