VESTI

Definisanje ulaznih elemenata za izradu plana razvoja kapaciteta i pozicioniranja ARRA

08. septembar 2017, Andrevlje
AndrevljeAndrevlje
1/2

     Na Andrevlju je  7. i 8. septebra 2017.godine u organizaciji Srpske asocijacije regionalnih razvojnih agencija uz učešće predstavnika Razvojne agencije Srbije i uz finansijsku podršku programa za ruralni i regionalni razvoj Republike Srbije, održana Programska radionica na temu definisanja ulaznih elemenata za izradu plana razvoja kapaciteta i pozicioniranja akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.

     Skup je otvorio Nenad Popović, direktor REDASP i predsednik UO SARRA, naglasivši važnost proaktivnog, zajedničkog delovanja i saradnje između ARRA i njihove krovne organizacije, RAS-a uz zahvalnost PRRRRS na podršci.

     Predstavnici svih 15 akreditovanih razvojnih agencija Republike Srbije, inače ključnih nosioca razvojnih procesa na teritorijijama koje pokrivaju svojim radom, kroz partnerstvo sa javnim i privatnim sektorom, tokom dvodnevnog rada, zajednički su uradili procenu snaga, slabosti, prilika i opasnosti a u vezi trenutnih kapaciteta i pozicije akreditovanih razvojnih agencija u ključnim oblastima njihovog delovanja:

·        Mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i inovacije

·        Podrška investitorima,

·        Ruralni razvoj,

·        Strateško planiranje, programiranje, razvoj i upravljanje projektima

     Na osnovu razvijenih  SWOT analiza, usvojeni  su ključni elementi za definisanje ciljeva po navedenim oblastima. U narednom periodu će biti definisani ciljevi na bazi gorenavedenih ulaznih elemenata, a mogući model utrđivanja plana aktivnosti su sastanci sa RASom za svaku  od oblasti, o čemu će naknadno biti  postignut dogovor.