VESTI

Firme iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga na sajmu u Solunu

17. septembar 2017, Solun
Sajam SolunSajam SolunSajam SolunSajam SolunSajam SolunSajam SolunSajam Solun
1/7

Šest firmi iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga predstavilo je svoje proizvode na mešovitom  82. sajmu Tif-Helexpo koji je održan od 09. do 17. septembra u Solunu.

Na sajmu u učestvovali Laxablo, Ais-Msport, Vin nameštaj, i Trgotex Plus iz Leskovca, Ukras iz Vranja, i Natural magic iz Bujanovca.

„Svako učestvovanje na sajmu daje puno mogućnosti za upoznavanje sa tržištem i poslovnim partnerima koji su na jednom mestu. Hvala, pre svega, Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji nam je omogućio učestvovanje na sajmu ali i USAID-u i Razvojnoj agenciji Srbije. Za male preduzetnike kao što smo mi, učestvovanje na međunarodnom sajmu ovakvog tipa je moguće samo uz nečiju pomoć“ – kaže Miloš Đorđević, vlasnik firme Laxablo iz Leskovca koja se bavi proizvodnjom kartonske ambalaže.

Za osam dana sajam je posetilo više od 260. 000 posetilaca koji su mogli da vide eksponate preko 1.500 izlagača. Domaćin ovogodišnjeg sajma bila je Kina.

Firme su na sajmu učestvovale kao korisnici projekta „Podrška razvoju privatnog sektora u Južnoj i Jugozapadnoj Srbiji“ PSD koji finansira USAID a sprovodi Razvojna agencija Srbije u partnerstvu sa četiri razvojne agencije iz Leskovca, Užica, Novog Pazara i Kraljeva.

 

Solun, 09-17. septembar 2017.