KONKURSI

PODRŠKA UNAPREĐENJA LOKALNE I REGIONALNE INFRASTRUKTURE - GRADIMO ZAJEDNO

17. februar 2017,

Ministarstvo raspisuje javni poziv za prijavu projekata za podršku unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture - Gradimo zajedno (u daljem tekstu: Javni poziv).
Sredstva su namenjena za podršku unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture, i to:
1) izgradnju, rekonstrukciju, rehabilitaciju i sanaciju puteva, ulica, biciklističkih staza i putnih objekata (mostovi, nadvožnjaci, pasarele i dr.);
2) izgradnju, rekonstrukciju, dogradnju, sanaciju i adaptaciju objekata za potrebe predškolskog, školskog i drugih nivoa obrazovanja, objekata za učenički i studentski standard, kao i objekata za naučna istraživanja;
3) izgradnju, rekonstrukciju, dogradnju, sanaciju i adaptaciju školskih sportskih sala i terena;
Iz budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva sufinansira se projekat u visini do 50% vrednosti projekta bez PDV.
Iz budžeta jedinice lokalne samouprave sufinansira se preostala vrednost projekta bez PDV, kao i PDV na ukupnu vrednost prijavljenog projekta, u skladu sa propisima kojima se uređuje porez na dodatu vrednost.
Podnosilac prijave projekta je jedinica lokalne samouprave na čijoj teritoriji je planirana realizacija određenog projekta, a ukoliko projekat realizuje više jedinica lokalne samouprave, podnosilac prijave projekta su jedinice lokalne samouprave koje zajedno realizuju projekat (u daljem tekstu: Podnosilac prijave).

Rok za podnošenje prijava - 17.februar.