VESTI

Potpisan memorandum o saradnji između Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja

14. april 2009, Vladičin Han
Potpisan memorandum o saradnji između Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i PomoravljaPotpisan memorandum o saradnji između Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i PomoravljaPotpisan memorandum o saradnji između Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja
1/3
14.aprila u Vladičinom Hanu potpisan je momorandum o saradnji između Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Memorandumom je predviđena saradnja na izradi mape brownfield potencijala u ova dva regiona. Dve razvojne agencije će u narednom periodu tesno sarađivati na realizaciji ovog projekta, a u cilju što je moguće bržeg aktiviranja trenutnih proizvodnih kapaciteta.

Uzimajući u obzir trenutna ekonomska kretanja i globalnu ekonomsku krizu dve razvojne agencije su se opredelile, da zbog ušteda, zajednički finansiraju ovaj projekat. Sam projekat će se finasirati sredstvima Evropke Unije.

Domaćin potpisivanja memoranduma je bio predsenik opštine Vladičin Han Nenad Mitrović a memorandum su potpisale Dobrila Sudimac Mratinković – VD direktora Centra za razvoj i Jasminka Luković Jagličić direktorka Regionalne agencije iz Kragujevca.

Realizacija ovog projekta, zajedno sa već urađenom analizom industrijskih zona u svim opštinama Jablaničkog i Pčinjskog okruga, predstavlja osnov za privlačenje investitora i brži ekonomski razvoj ovog dela Srbije.