VESTI

Potpisan memorandum o saradnji na pokretanju aktivnosti vezanih za zaštitu i održiv razvoj šireg područja Radan planine

26. mart 2009, Lebane
Potpisan memorandum o saradnji na pokretanju aktivnosti vezanih za zaštitu i održiv razvoj šireg područja Radan planinePotpisan memorandum o saradnji na pokretanju aktivnosti vezanih za zaštitu i održiv razvoj šireg područja Radan planine
1/2
U opštini Lebane uz prisustvo predsednika i predstavnika opština Prokuplje, Bojnik, Kuršumlija, Medveđa i Lebane potpisan je Memorandum o saradnji na pokretanju aktivnosti vezanih za zaštitu i održiv razvoj šireg područja Radan planine.

Sastanku je u ime Republičke agencije za prostorno planiranje prisustvovala šef regionalne kancelarije u Nišu, Ljiljana Vasilevska i direktor JP Zavod za urbanizam Niš, Dragutin Radivojević.

Na sastanku su definisane buduće aktivnosti u cilju proširenja zaštićenih prirodnih dobara Republike Srbije i održivog aktiviranja teritorijalnog potencijala i kapitala šireg područja Radan planine radi formiranja uslova za razvoj, prepoznatljivost i konkurentnost navedenog područja.

Na sastanku je postignuta saglasnost da Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koordinira sve aktivnosti vezane za realizaciju potpisanog Memoranduma.

Dogovoreno je i da se naredni sastanak održi u jednoj od opština Topličkog okruga.