VESTI

Održana Skupština Centra za razvoj

17. februar 2009, Leskovac
Održana Skupština Centra za razvojOdržana Skupština Centra za razvojOdržana Skupština Centra za razvojOdržana Skupština Centra za razvojOdržana Skupština Centra za razvojOdržana Skupština Centra za razvojOdržana Skupština Centra za razvojOdržana Skupština Centra za razvoj
1/8
U prostorijama Regionalne privredne komore u Leskovcu održana je redovna godišnja Skupština Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Na Skupštini kojoj su prisustvovali i predstavnici Republičke agencije za prostorno planiranje, potpisan je Memorandum o saradnji između Centra za razvoj i ove istitucije.
Memorandumom se preciziraju ciljevi unapređenja i održivosti zajedničkog pristupa prema funkciji i značaju prostornog planiranja, razmeni podataka, podsticanju ravnomernosti prostornog razvoja Republike Srbije, i promociji i unapređenju razvoja prostora.

Na Skupštini je usvojen Godišnji izveštaj o radu Centra, Plan rada za 2009. godinu i lista prioritetnih projekata na kojima će Centar raditi u narednom periodu.

Dve najznačajnije stvari za Centar u protekloj godini bile su potpisivanje ugovora o podršci radu Centra sa Evropskom komisijom i potpisivanje Ugovora o podršci razvoju regiona sa Austijskom razvojnom agencijom.

Najznačajnije aktivnosti Centra u narednoj godini biće razvoj prioritetnih projekata koji su usvojeni na održanoj Skuštini. Izgradnja Biznis zona, eksploatacija izvora obnovljive energije, ugradnja interneta u ruralnim područjima, regionalna strategija zapošljavanja mladih kao i edukacija u poljoprivredi samo su neki od prioriteta na kojima će Centar raditi u narednoj godini.

Skupštinu Centra za razvoj čine osnivači Centra; trinaest opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga, predstavnici privrednog sektora, „Zdravlje – Actavis“, DIV-BAT, „Knauf“, predstavnici civilnog sektora „Resurs centar“ Leskovac, „Generator“ Vranje, i Odbor za ljudska prava Bujanovac kao i Regionalna privredna komora Leskovac.