VESTI

Održana Skupština Centra za razvoj

31. mart 2008, Leskovac
Održana Skupština Centra za razvojOdržana Skupština Centra za razvojOdržana Skupština Centra za razvoj
1/3
U prostorijama kompanije „Zdravlje – Actavis“ u Leskovcu održana je redovna godišnja Skupština Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Na Supštini je usvojen Godišnji izveštaj o radu Centra, Biznis plan za naredne tri godine, Strateški plan razvoja Jablaničkog i Pčinjskog okruga kao i izmene i dopune osnivačkih akata.

U protekloj godini Centar je radio na sedam prioritetnih projekata koje je odredila Skupština.Tri projekta su završena, dva su u fazi implementacije a za dva se traže donatori.U fazi implemantacije su i projekti „Razvoj klastera i udruženja poljoprivrednih proizvođača u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“ i „Prikupljanje, primarna selekcija i receklaža PET ambalaže u opštinama Lebane, Bojnik i Medveđa“, najbitnije su tačke Godišnjeg izveštaja koji je jednoglasno usvojen.

Najznačajnija aktivnost Centra u narednoj godini biće razvoj projekata predviđenih Strategijom razvoja Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Uspostavljanje partnerstva sa internacionalnim,nacionalnim i lokalnim partnerima,podizanje kapaciteta lokalne zajednice i rad na promociji regiona i samog Centra biće prioriteti u radu ove regionalne razvojne agencije, predviđeno je Biznis planom koji je usvojen na Skupštini.

Skupštinu Centra za razvoj čine osnivači Centra; trinaest opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga, predstavnici privrednog sektora, „Zdravlje – Actavis“, DIV-BAT, „Knauf“, predstavnici civilnog sektora „Resurs centar“ Leskovac, „Generator“ Vranje, i Odbor za ljudska prava Bujanovac kao i Regionalna privredna komora Leskovac.