VESTI

Održan radni sastanak za izradu prostornog plana opština južnog Pomoravlja

25. februar 2008, Leskovac
Sastanak za izradu prostornog plana opština južnog PomoravljaSastanak za izradu prostornog plana opština južnog PomoravljaSastanak za izradu prostornog plana opština južnog Pomoravlja
1/3
U Skupštinskoj sali opštine Leskovac održan je radni sastanak predstavnika Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije i predstavnika trinaest opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Ova ugledna institucija, nakon tenderske procedure, izabrana je da izradi Prostorni plan opština južnog Pomoravlja.

Na sastanku je predstavnicima opština predstavljen plan aktivnosti Instituta u narednom periodu.

Na predlog Republičke agencije za prostorno planiranje, dogovoreno je da Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koordinira ovim aktivnostima.U sledećih mesec dana opštinama Jablčaničkog i Pčinjskog okruga biće prosleđeni upitnici vezani za što kvalitetniju izradu ovog dokumenta a organizovaće se i sastanci sa predstavnicima lokalnih samouprava.

Prostorni plan je dokument koji će sadržati skup razvojnih projekata koji će pomoći bržem prevazilaženju nerazvijenosti ovog dela Srbije.
Vrednost projekta je oko 15 miliona dinara a finanriraće ga Republička agencija za prostorno planiranje.

Izrada regionalnog prostornog plana za jug Srbije jedan je od sedam prioritrtnih projekata Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.