VESTI

Centar podneo šest regionalnih projekata NIP-u

01. oktobar 2007, Leskovac
Centar podneo šest regionalnih projekata NIP-u
1/1
Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Nacionalnom investicionom planu podneo je šest regionalnih projekata. Nosilac svih projekata je Centar za razvoj.

"Internet na jugu Srbije" je projekat koji bi obezbedio internet konekciju u 26 sela Jablaničkog i Pčinjskog okruga i tako približio savremene tehnologije populaciji ljudi koja živi na selu.

Projektom "Nameštaj za škole" obezbedila bi se zamena dotrajalog nameštaja u po jednoj osnovnoj i srednjoj školi opština Pčinjskog okruga.

Opremanje kuhinje Gerontološkog centar "Leskovac" je projekat rađen u saradnji sa ovom institucijom u kojoj se zbrinjavaju stara lica sa područja Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga.

Projektom "Razvoj ruralnog turizma" seoskim domaćinstvima zainteresovanim da svoje kuće adaptiraju u smeštajne kapacitete obezbedila bi se sredstva za dodatna ulaganja i adaptaciju.

"Trening Centar" je projekat rađen u saradnji sa Tehnološkim fakultetom u Leskovcu. Odnosi se na podizanje kapacitela lokalne samouprave, ali i poslovnog sektora u smislu usvajanja standarda potrebnih za plasiranje proizvoda na tržište EU. Projekat obuhvata i edukaciju nezaposlenih lica u cilju lakšeg pronalaženja posla kroz prekvalifikaciju i dokvalifikaciju
„Zaštita geografskog porekla gruvane paprike“ je projekat rađen u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac i ima za cilj da se geografski zaštiti poreklo jednistvenog proizvoda u Srbiji.