VESTI

Sa kompanijom Grupoo Fiorentino potpisan ugovor za zapošljavanje 60 radnika

30. avgust 2010, Vlasotince
Sa kompanijom Grupoo Fiorentino potpisan ugovor za zapošljavanje 60 radnika
1/1
Kompanija “Grupoo Fiorentino“ i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA potpisali su ugovor vredan 300.000 evra za investiranje u izgradnju novog objekta u okviru postojećeg proizvodnog kompleksa kompanije uz obavezu zapošljavanja šezdeset radnika tekstilne struke, do kraja 2011. godine.

Ugovor je u ime Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja potpisao potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Mlađan Dinkić, a u ime kompanije “ Grupoo Fiorentino “ vlasnik, Nutricato Fiorentino.

Potpisan je i ugovor sa kompanijom “ Elrad “ vredan 350.000 eura, uz obavezu investiranja 1 020.000 evra i zapošljavanja 50 novih radnika.

Kompanija Gruppo Fiorentino d.o.o. trenutno stalno zapošljava 22 radnika a kako su kapaciteti proizvodne hale i magacinske prostorije postali tesni za proizvodnju, vlasnik planira investiciju izgradnje novog objekta, koji bi obuhvatao magacinske prostorije za sirovinu i gotove proizvode i nabavku nove proizvodne opreme, koja bi popunjavala upražnjena mesta u proizvodnoj hali. Time bi kompanija stekla uslove da poveća proizvodnju od 45.000 do 60.000 jedinica na godišnjem nivou. Ova investicija u periodu realizacije iziskuje zapošljavanje novih šezdeset radnika a ovaj program je i predmet potpisivanja pomenutog ugovora. Kompletna investicija Gruppo Fiorentino iznosi 1 600.000 eura, a kompanija je kod Agencije SIEPA za navedenu investiciju i zapošljavanje novih šezdeset radnika tekstilne struke, konkurisala za dobijanje sredstava u visini od 300.000 evra.

Investiciju su podržali opština Vlasotince, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Regionalna privredna komora Leskovac, Privredna komora Italije, Tehnološki fakultet u Leskovcu, Tekstilna škola Vlasotince, Nacionalna služba zapošljavanja i partneri iz Srbije i Italije.